Mjuka fakta

Jag bjuder in dig till en öppen och ärlig inblick i min personliga historia.

Ödmjukt konstaterar jag att alla har ”vår egen sanning” som är inlärd under vår uppväxt från baby,  barn, ungdom till vuxen ålder. Jag ser uppväxten som en utbildning där lärarna (vårdnadshavarna) bara kan lära ut den kunskap dom själva fick. Vi formas också av våra egna åsikter utifrån livserfarenhet. ”Min sanning” var under lång tid att kärlek var villkorad till prestation. Prestation gav mig visserligen starkt självförtroende, men inte självkänsla. Nu ser jag vikten av att ifrågasätta mina ”sanningar”, är dom verkligen mina? Och att jag har valet att anta nya sanningar.

Jag har genom åren försökt fly min brist på självkänsla bland annat genom anpassningsberoende (medberoende). Jag har även försökt att ”äta och dricka känslor”. Det finns många andra lättillgängliga flyktvägar som tex arbete, relationer/sex, träning, shopping, spel, porrsurfning, internet/tvspel , alkohol, narkotika och mediciner.

När jag insåg att jag hade valet att sluta fly från mig själv valde jag nykterhet, andlighet, villkorslösa relationer, bra kost, motion och sömn. Det är drygt 4 år sedan nu,  vilket är det bästa val jag gjort för mig själv. Det är hoppfullt att det aldrig är försent att komma till insikt och att aktivt jobba på att ändra de inre strukturer som inte tjänar dig längre!

Min nyfikenhet, positivitet och reflektionsförmåga är fina egenskaper jag har fått med mig. Acceptans, ärlighet, tacksamhet, respekt, öppenhet, balans och sinnesro är mina värdeord. Jag har sökt och funnit svaren inom mig (vi sitter alla på våra egna svar). På resan har jag tagit hjälp av upplysta människor genom djupa utvecklande samtal, föreläsningar, kurser, utbildningar, egen coach, webinars, poddar och intressegrupper på sociala media och målmedvetet arbete i personlig utveckling. Jag har läst och lyssnat på mängder av litteratur som jag kommer att dela med mig till dig  under coachingssamtalen. Jag kommer även att ge tips i månadsmailet ”Månadens Bok” samt skapa utrymme för samtal och reflektioner.

Som Diplomerad ICF Coach och Certificerad Mental, Andlig, Anpassning/Medberoende och Beroende Coach erbjuder jag CompassionCoaching. Detta är min metod där du under kvalitetstid får stöd med att hitta din balans i livet.

Min egen livserfarenhet är en viktig grundstomme som skapar ödmjukhet och förståelse för DIG.

Idag står jag stolt här, med huvudet högt för den jag utvecklats till och omfamnar mina styrkor och mina ”bottenstyrkor”. Tacksam mitt inre ljus och mörker. Allt jag upplevt och lärt mig har fört mig hit och nu vill jag stötta dig på din utvecklingsresa!

Min personliga utveckling

Anpassningsberoende är en struktur som jag omedvetet lagt mig till. Jag trodde att när jag tjänade andra så var jag älskad och skulle få självkänsla. Det gav mig dock självförtroende, vilket har varit en tillgång kring prestation i livet. 

Dock har mitt anpassningsberoende och HSP fått mig att hoppa in (oftast helt oombedd) in i andras filmer som stuntman, för att rädda personen med bästa välmening. Dessvärre blev min egen film utan huvudrollsinnehavare, det har jag ändrat på nu! Numera märker jag när jag ”byter film” och kan snabbt återvända till min egen film.

Klyschan ”Alla skriver sitt eget livsmanus och spelar huvudrollen i sin livsfilm” är idag sann för mig. 

Jag känner tacksamhet & ödmjukhet för att jag genom coaching & personlig utveckling hittat mina sanningar, drömmar & visioner som jag nu förverkligar genom CompassionCoaching.

Jag har förstått och accepterat att jag är högkänslig och jag känner stor tacksamhet för gåvan! 

HSP är en superkraft som ofta beskrivs som att vara stark/skör och jag har samlat på mig verktyg för att hushålla med min energi. 20% av jordens befolkning har denna gåva medfödd och forskning visar att vår ”INSULA” (ligger vid Amygdala) är större än för genomsnittet. Denna ger oss starkare input från kroppens 5 sinnen (plus 6e sinnet). På savannen användes denna gåva för att upptäcka faror och identifiera sjukdom eller skador i flocken.